Meditation og mindfulness

Fordybelse i mindfulness og meditation

Dette weekendkursus er en mulighed for at forbyde dig i meditation og mindfulness - både gennem guidede øvelser, udforskende dialoger samt teoretiske perspektiver .

med Gull-Maja la Cour

28.-29. januar 2023

Mindfulness handler om evnen til bevidst nærvær og intimitet med livet – som det udfolder sig fra øjeblik til øjeblik. At arbejde med mindfulness handler bl.a. om at træne evnen til at iagttage tanker, følelser og kropslige fornemmelser med en venlig og ikke-dømmende opmærksomhed. Mindfulness er ikke en mental intellektuel aktivitet, men en måde at være til stede på, der er forankret i krop, sanser og hjerte.

I en tid præget af stress, forandring og effektivitet kan det være en stor udfordring at være nærværende. Men evnen kan trænes og være et middel til stresshåndtering, forebyggelse af depression og forbedring af livskvalitet, relationer og samarbejde.

Ny forskning viser, at mindfulness-baserede interventioner er blandt de mest effektive metoder til forbedring af mental sundhed.

Undervisningen vil foregå i en dynamisk vekselvirkning mellem praktiske øvelser, udforskende dialog samt teoretiske perspektiver på den praktiske anvendelse. Du vil blive introduceret til forskning inden for området, få erfaringsbaseret indsigt i hvad mindfulness er, og hvordan det virker.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Du må være indstillet på at arbejde med dig selv, herunder træne evnen til at være nærværende i relation til krop, følelsesliv og tanker - såvel som verden omkring dig.

Undervisningen henvender sig til nybegyndere såvel som mere erfarne mindfulness-praktiserende.

Obs. Du bedes medbringe et liggeunderlag og et tæppe til brug under kropsscanning samt enkle yoga-øvelser, hvor alle vil kunne deltage

Gull-Maja la Cour

Gull-Maja la Cour, Center for Meditation

Uddannet psykolog, mindfulness-instruktør og certificeret yogalærer fra flere forskellige yogalæreruddannelser, bl.a. yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, hot yoga og mindful yoga - sammenlagt over 350 timer. Hun arbejder som selvstændig psykolog med kurser, fordybelsesdage, forløb, foredrag og retreats inden for mindfulness, stressreduktion, yoga og psykologi. Gull-Maja har haft en daglig meditationspraksis i mere end 10 år og tager hvert år i længerevarende retreats.

Kursussted

AU, bygning 1530, lokale oplyses på stedet
Ny Munkegade 118
8000 Aarhus

 

Kursuspris

Standard 795,00 kr.

Studerende 395,00 kr.