Yoga og mindfulness

Fordybelsesworkshop i yoga og mindfulness hos AOF Vejle

Denne workshop er en invitation til at fordybe og nære kontakten til dig selv og din din krop. En dag med fokus på ro, selvomsorg, nærvær og velvære i krop og sind.

med Gull-Maja la Cour

10:00-13:00 d. ??

Du vil gennem dagen få mulighed for at fordybe dig i forskellige mindfulness øvelser, integrere dem med nærende yogastræk og lade din krop, sind og nervesystem finde hvile i liggende afspændinger. Det hele foregår i et langsomt tempo hvor der er tid og plads til, at være til stede i de enkelte stræk og bevægelser, løsne stivhed og stramhed i krop og sind, øge smidigheden i muskler, bindevæv og led samt komme ind i tilstande af afspænding.

Vi vil både arbejde med blide og rolige bevægelser i takt med åndedraget, samt lange og dyberegående stræk med fokus på ro, restitution og selvomsorg. Mens vi er i stillingerne, bliver du guidet i at være mindful tilstede. Mindfulness kan beskrives som evnen til bevidst nærvær og intimitet med livet – som det udfolder sig fra øjeblik til øjeblik. Mindfulness er træning i at være tilstede i nuet, at forankre opmærksomheden i krop eller åndedrag og arbejde på at møde dig selv med venlig opmærksomhed og accept af det, du mærker i din krop, sind og hjerte.

Mindfulness har gennem omfattende forskning vist sig virksom over for symptomer på stress, angst og depression. Mange oplever desuden at mindfulness effektivt kan føre til øget nærvær, forbedret livskvalitet, velvære og mental sundhed, samt en mere venlig og accepterende indstilling over for sig selv og andre.

Dagen afsluttes liggende med en meditativ og afspændende kropsscanning, hvor vi mærker kroppen som den er, styrker vores kropsbevidsthed og finder ro ved at forankre opmærksomheden i kroppen. Her skabes der rum til at finde ro, stilhed og plads til at give efter. En tiltrængt pause fra det ofte travle og stressende liv hvor vi altid skal gøre noget og præstere. En pause hvor det parasympatiske nervesystem kan nære og opbygge dig indefra og genskabe større balance i krop og sind.

Alle, uanset erfaring med yoga og mindfulness, er hjertelig velkomne.

Gull-Maja la Cour

Gull-Maja la Cour, Center for Meditation

Uddannet psykolog, mindfulness-instruktør og certificeret yogalærer fra flere forskellige yogalæreruddannelser, bl.a. yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, hot yoga og mindful yoga - sammenlagt over 350 timer. Hun arbejder som selvstændig psykolog med kurser, fordybelsesdage, forløb, foredrag og retreats inden for mindfulness, stressreduktion, yoga og psykologi. Gull-Maja har haft en daglig meditationspraksis i mere end 10 år og tager hvert år i længerevarende retreats.

Praktisk
Det er muligt at låne yogamåtter, puder og tæpper.

 

Kursussted

Himalaya salen

Sønderbrogade 34, 1 sal

7100 Vejle

 

Kursuspris

??

 

Tilmelding

Tilmedling via. AOF's hjemmeside. Følg linket her: