Mindful yoga for alle

Yoga forløb i Himalaya salen

Dette forløb handler om at komme mere fuldt og helt tilstede i livet og nære både krop og sind.

med Gull-Maja la Cour

24 januar til 28. marts 2023

Du vil gennem forløbet få mulighed for at fordybe dig i forskellige mindfulness øvelser, lære at integrere dem med nærende yogastræk og lade din krop, sind og nervesystem finde hvile i liggende afspændinger. Det hele foregår i et langsomt tempo hvor der er tid og plads til, at være til stede i de enkelte stræk og bevægelser, løsne stivhed og stramhed i krop og sind, øge smidigheden i muskler, bindevæv og led samt komme ind i tilstande af afspænding.

Vi vil både arbejde med blide og rolige bevægelser i takt med åndedraget, samt lange og dyberegående stræk med fokus på ro, restitution og selvomsorg. Mens vi er i stillingerne, bliver du guidet i at være mindful tilstede. Mindfulness kan beskrives som evnen til bevidst nærvær og intimitet med livet – som det udfolder sig fra øjeblik til øjeblik. Mindfulness er træning i at være tilstede i nuet, at forankre opmærksomheden i krop eller åndedrag og arbejde på at møde dig selv med venlig opmærksomhed og accept af det, du mærker i din krop, sind og hjerte. Formålet er at hvile i dig selv og samtidig skabe plads for forandring, der hvor der er brug for det.

Mindfulness har gennem omfattende forskning vist sig virksom over for symptomer på stress, angst og depression. Mange oplever desuden at mindfulness effektivt kan føre til øget nærvær, forbedret livskvalitet, velvære og mental sundhed, samt en mere venlig og accepterende indstilling over for sig selv og andre.

Hver session afsluttes liggende med en meditativ og afspændende kropsscanning, hvor vi mærker kroppen som den er, styrker vores kropsbevidsthed og finder ro ved at forankre opmærksomheden i kroppen. Her skabes der rum til at finde ro, stilhed og plads til at give efter. En tiltrængt pause fra det ofte travle og stressende liv hvor vi altid skal gøre noget og præstere. En pause hvor det parasympatiske nervesystem kan nære og opbygge dig indefra og genskabe større balance i krop og sind.

Alle, uanset erfaring med yoga og mindfulness, er hjertelig velkomne på dette forløb.

Gull-Maja la Cour

Gull-Maja la Cour, Center for Meditation

Uddannet psykolog, mindfulness-instruktør og certificeret yogalærer fra flere forskellige yogalæreruddannelser, bl.a. yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, hot yoga og mindful yoga - sammenlagt over 350 timer. Hun arbejder som selvstændig psykolog med kurser, fordybelsesdage, forløb, foredrag og retreats inden for mindfulness, stressreduktion, yoga og psykologi. Gull-Maja har haft en daglig meditationspraksis i mere end 10 år og tager hvert år i længerevarende retreats.

Datoer

  • Tirsdag d. 24. januar kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 31. januar kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 7. februar kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 21. februar kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 28. februar kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 7. marts kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 21. marts kl 19:00-20.30
  • Tirsdag d. 28. marts kl 19:00-20:20

 

Praktisk
Det er muligt at låne yogamåtter, puder og tæpper.

 

Kursussted

Himalaya salen

Sønderbrogade 34, 1 sal

7100 Vejle

 

Kursuspris: 690 kr