Stilhedsretreat ved Limfjorden

Fordybelse i mindfulness og meditation 

med Gull-Maja la Cour og Jacob Piet
30. juli -4. august 2024

Dette 5-dages stilhedsretreat inviterer til at fordybe bevidst nærvær og klarhed samt kontakt til hjertefølelser som venlighed, kærlighed, taknemmelighed og medfølelse.

Den meditative fordybelse bygges gradvist op gennem dagene. Vi begynder med former for praksis der hjælper til at slippe fysiske og mentale spændinger. Herfra bliver det muligt at komme til stede med os selv og hinanden på en naturlig og afspændt måde. Med afsæt i et frisat nærvær og med god forankring i kroppen går vi videre med øvelser, der kan bringe liv, kraft og energi ind i processen. Vi vil arbejde med at stabilisere opmærksomheden og skærpe den naturlige klarhed i bevidstheden. Gennem dagene vil vi arbejde med at mærke hjertet og bringe følelsesfylde og sensitivitet ind i den meditative praksis. Perspektivet for retreatet er at kunne drage hjem med indsigt i og inspiration til hvordan du kan bringe disse kvaliteter ind i dit liv - i arbejde, relationer og verden omkring os.

Naturen omkring Duegården er fredet og helt unik. Udsigten fra klinterne, som stiger 70 meter op fra strandkanten, kan være med til at nære en følelse af frihed og vidde.

Dagene vil foregå i en vekselvirkning mellem siddende og gående meditationer, mindful yoga, bevægelse og afspænding. Med stilheden som klangbund vil der være afgrænsede perioder med kontemplative udvekslinger, såvel som tid og plads til spørgsmål og dialog omkring de meditative anvisninger. For at støtte dig bedst muligt i retreatprocessen vil der undervejs være mulighed for en eller flere individuelle samtaler med underviserne.

Vi vil læne os ind i stilhedens ro, retreatets faste rytme og den unikke natur, der til sammen giver optimale forudsætninger for den meditative, kropslige og eksistentielle fordybelsesproces.

Retreatet henvender sig til mennesker der enten underviser i mindfulness og meditation eller blot er interesserede i at fordybe og nuancere deres egen meditationspraksis.

Dette retreat kan godkendes som et af de fire obligatoriske retreats på MBSR-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

 

Dagsprogram

7:00-8:30: Morgenpraksis 

8:30-9:30: Morgenmad

9:30-12:00: Meditative anvisninger og praksis

12:00-15:00: Frokost samt egen tid

15:00-16:00: Praksisperiode

16:00-16:30: Tepause 

16:30-18:00: Dharma talk og praksis

18:00-19:30: Aftensmad og egen tid

19:30-21:00 Aftensession

Om underviserne

_DSC6589

Gull-Maja la Cour

Psykolog, certificeret yogalærer, uddannet underviser i meditation samt MBSR-lærer (Mindfulness baseret stress reduktion) fra Aarhus Universitet. Hun har specialiseret sig i sammenhængen mellem indre og ydre bæredygtighed og arbejder med, hvorledes meditative teknikker og indre eksistentiel omstilling kan medvirke til at skabe en bæredygtig fremtid. Gull-Maja la Cour har haft en daglig meditationspraksis i mere end 14 år og tager hvert år i længerevarende retreats. Hun er gæsteunderviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen

Billede 15.12.2020 10.16.01

Jacob Piet

Psykolog, ph.d. i mindfulness og certificeret til at varetage undervisning og uddannelse i Mindfulness baseret stress reduktion (MBSR) gennem omfattende træning og supervision af Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli. Han er uddannet i mindfulnessbaseret kognitiv terapi (MBKT) hos blandt andre Mark Williams. Piet har været ansat ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, siden 2013. Han har haft en daglig meditationspraksis i mere end 20 år og tager hvert år i længerevarende retreats. Piet er fast underviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Tid og sted

Stilhedsretreatet afholdes på Duegården som er beliggende i et naturskønt og fredet område. Adressen er Flade Klit 11, 7900 Nykøbing Mors.
Retreatet begynder tirsdag d. 30. juli kl. 18 og afsluttes søndag d. 4. august kl. 12. Efterfølgende er der frokost. På ankomstdagen er du velkommen fra kl. 16, så der er god tid til at finde dit værelse og spise aftenmad.

 

Praktisk

Du bedes medbringe sengetøj, håndklæde samt tæppe, pude, underlag og tøj der egner sig til yoga og meditation. Medbring desuden udendørs tøj og sko der passer til vejret. Det er også muligt at leje sengelinned og håndklæde på Duegården til 110 kr.

 

Pris inklusiv undervisning, kost og logi

Teltplads (overnatning i eget telt): 6000,-

Dobbeltværelse: 7000,-

Enkeltværelse: 8200,-

Forplejning inkluderer kaffe/ the, frugt, morgenmad, frokost og aftensmad. Kosten er vegetarisk og så vidt muligt økologisk. Alle vil i løbet af dagene få tildelt nogle få praktiske tjanser i forbindelse med måltiderne.

Vi har prioriteret at reservere nogle pladser til mennesker med begrænsede økonomiske midler. Her betaler du for kost og logi samt et mindre beløb for undervisningen. Hvis dette er relevant så skriv til os.

 

Tilmelding

Retreatet er åbent for alle der ønsker at fordybe deres meditationspraksis. Tilmeldingen foregår løbende efter først-til-mølle-princippet.

Hvis du ikke har mødt underviserne før, beder vi dig vedhæfte et par linjer om dig selv, din erfaring med mindfulness og meditation samt din motivation for at deltage. Herefter modtager du en faktura med betalingsoplysninger. Din plads er sikret, når vi har modtaget din indbetaling.

Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående blanket eller ved at sende en mail til mail@cfm.dk

Her bedes du oplyse hvilket retreat/kursus det drejer sig om samt oplyse dit navn, adresse, evt. CVR nr. og hvilken type værelse du ønsker.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et emne.
Indtast venligst en besked

Fortrydelsesret og afmelding
Du har 14 dages fortrydelsesret fra den dato du har modtaget mailen med besked om optagelse på retreatet. Hvis du vælger at fortryde dit køb, skal du meddele dette til os på mail: mail@cfm.dk
Ved afmelding senest otte uger før retreatstart, betales et administrationsgebyr på 600,- kroner.
Ved afmelding senere end otte uger hæfter man for hele kursusbeløbet. Du har dog mulighed for at sælge din plads til eventuelt interesserede på ventelisten. Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Stemningsbilleder fra Duegården

Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
palle-knudsen-IKf_Y6sTSnY-unsplash
rhanna-berg-NJsm9PV7awg-unsplash
Svinklov
previous arrow
next arrow
palle-knudsen-IKf_Y6sTSnY-unsplash
rhanna-berg-NJsm9PV7awg-unsplash
Svinklov
previous arrow
next arrow