Stilhedsretreat i Norge

Fordybelse i meditation, mindfulness og hjertets iboende ressourcer

med Gull-Maja la Cour og Jacob Piet

Arrangør: Hege Seglem, Vidde Stavanger

24.-29. oktober 2023

Dette 5-dages stilhedsretreat er en invitation til at fordybe, inderliggøre og nære kontakten til dig selv og din indre natur.

Gennem meditation, yoga og hjertepraksis samt kontakt til naturen og stilhedens ro, vil vi i fællesskab arbejde med at åbne os dybere for det nuværende øjeblik. Ud fra en autentisk kontakt med dig selv og dine indre ressourcer kan det blive muligt at møde verden – og være i verden - mere ægte, nøgent, balanceret og helt. Det er en vej til glæde, livskvalitet og større indre frihed.

Retreatet foregår på Nord-Hidle, en lille ø ud for Stavanger, som omkranses af hav og himmel. Her er fredelige, landlige omgivelser med bl.a. vandrestier, udsigtspunkter og gamle egetrær. Vi kommer tæt på den ydre naturs udfoldelse som giver en unik støtte i det meditative arbejde med at etablere en dybere kontakt til den indre natur.

Dagene vil foregå i en vekselvirkning mellem siddende meditationer, gående meditationer, mindful yoga, bevægelse og afspænding. Med stilheden som klangbund vil der desuden være afgrænsede perioder med kontemplative udvekslinger, såvel som tid og plads til spørgsmål og dialog omkring de meditative anvisninger. For at støtte dig bedst muligt i retreat-processen vil der undervejs være mulighed for en eller flere individuelle samtaler med underviserne.

Vi vil læne os ind i stilhedens ro, retreatrytmens faste puls og den smukke natur, der til sammen giver optimale forudsætninger for den meditative, kropslige og eksistentielle fordybelsesproces.

Lørdag byder programmet på live online streaming med Jes Bertelsen kl 11.00 – 12.30 og har i øvrigt samme program som resten af ​​dagene. For mere information om Jes Bertelsen og Vækstcentret her.

Dette retreat kan godkendes som et af de fire obligatoriske retreats på MBSR-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

 

Dagsprogram

07:00-08:30: Morgenpraksis 

08:30-10:00: Morgenmad og egen tid

10:00-12:30: Meditative anvisninger og praksis

12:30-15:30: Frokost samt egen tid

15:30-16:30: Praksisperiode

16:30-17:00: Tepause 

17:00-18:00: Dharma talk og praksis

18:00-19:30: Aftensmad og egen tid

19:30-21:00 Aftensession

Om underviserne

Gull-Maja la Cour, Center for Meditation

Gull-Maja la Cour

Psykolog, certificeret yogalærer og uddannet underviser i mindfulness og meditation.
Hun har specialiseret sig i sammenhængen mellem indre og ydre bæredygtighed og arbejder med, hvorledes meditative teknikker og indre eksistentiel omstilling kan medvirke til at skabe en bæredygtig fremtid, hvor både vores fysiske og psykiske livsgrundlag er i balance. Gull-Maja har haft en daglig meditationspraksis i mere end 10 år og tager hvert år i længerevarende retreats. Hun er gæsteunderviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Jacob Piet, Center for Meditation, Center for Mindfulness

Jacob Piet

Psykolog, ph.d. i mindfulness og certificeret til at varetage undervisning og uddannelse i Mindfulness baseret stress reduktion (MBSR) gennem omfattende træning og supervision af Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli. Han er uddannet i mindfulnessbaseret kognitiv terapi (MBKT) hos blandt andre Mark Williams. Piet har været ansat ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, siden 2013. Han har haft en daglig meditationspraksis i mere end 20 år og tager hvert år i længerevarende retreats. Piet er fast underviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Tid og sted

24.-29. oktober 2023. Retreatet begynder med aftensmad tirsdag aften og afsluttes søndag efter frokost.

Retreatet foregår på Nord Hidle, en times bådtur uden for Stavanger.

 

Praktisk

Du bedes medbringe sengetøj, håndklæde samt tæppe, pude, underlag og tøj der egner sig til yoga og meditation. Medbring desuden udendørs tøj og sko der passer vejret og eventuelt badetøj.

 

Pris

Pris kr 13.500 (norske, cirka 8900 danske)

Prisen inkluderer logi, undervisning, frokost, middag samt te/kaffe og snacks i nogle af pauserne. Ved tilmelding kan du også tilføje morgenmad for kr. 100 om dagen.

 

Tilmelding

Dette er et lille retreat med plads til 15 deltagere. Vi bor enkelt og charmerende, de fleste i dobbeltværelser, fordelt på et gammelt stuehus og et bådehus ud til havet.

Tilmedling og praktiske spørgsmål foregår gennem arrangøren: Hege Seglem, Vidde Stavanger

Stemningsbilleder fra Nord Hidle

foto: Vidde Stavanger

Vidde+karusell+retreatstedet18
Vidde+karusell+retreatstedet26
Vidde+karusell+retreatstedet3
Vidde+karusell+retreatstedet22
Vidde+karusell+retreatstedet5
Vidde+karusell+retreatstedet7
Vidde+karusell+retreatstedet14
Vidde+karusell+retreatstedet8
Vidde+karusell+retreatstedet16
Vidde+karusell+retreatstedet17
Vidde+karusell+retreatstedet25
previous arrow
next arrow
Vidde+karusell+retreatstedet18
Vidde+karusell+retreatstedet26
Vidde+karusell+retreatstedet3
Vidde+karusell+retreatstedet22
Vidde+karusell+retreatstedet5
Vidde+karusell+retreatstedet7
Vidde+karusell+retreatstedet14
Vidde+karusell+retreatstedet8
Vidde+karusell+retreatstedet16
Vidde+karusell+retreatstedet17
Vidde+karusell+retreatstedet25
previous arrow
next arrow