Stilhedsretreat ved Vesterhavet

Fordybelse i meditation, mindfulness og hjertets iboende ressourcer

med Gull-Maja la Cour og Jacob Piet
8.-13. august 2023

*Retreatet er overtegnet. Det er muligt at komme på venteliste.

Dette 5-dages stilhedsretreat inviterer til at fordybe bevidst nærvær og klarhed samt kontakt til hjertefølelser som venlighed, kærlighed, taknemmelighed og medfølelse.

Den meditative fordybelse bygges gradvist op gennem dagene. Vi begynder med former for praksis der hjælper til at slippe fysiske og mentale spændinger. Herfra bliver det muligt at komme til stede med os selv og hinanden på en naturlig og afspændt måde. Med afsæt i et frisat nærvær og med god forankring i kroppen går vi videre med øvelser, der kan bringe liv, kraft og energi ind i processen. Vi vil arbejde med at stabilisere opmærksomheden og skærpe den naturlige klarhed i bevidstheden. Gennem dagene vil vi arbejde med at mærke hjertet og bringe følelsesfylde og sensitivitet ind i den meditative praksis. Perspektivet for retreatet er at kunne drage hjem med inspiration til at bringe disse kvaliteter ind i dit liv i interaktion og samvær med andre.

Den storslåede natur omkring Øster Løkke, hvor Vesterhavets vildskab og vidde møder jordens kraft og fylde, er en unik støtte i det meditative arbejde med at etablere en dybere kontakt til den indre natur.

Dagene vil foregå i en vekselvirkning mellem siddende meditationer, gående meditationer, mindful yoga, bevægelse og afspænding. Med stilheden som klangbund vil der desuden være afgrænsede perioder med kontemplative udvekslinger, såvel som tid og plads til spørgsmål og dialog omkring de meditative anvisninger. For at støtte dig bedst muligt i retreat-processen vil der undervejs være mulighed for en eller flere individuelle samtaler med underviserne.

Vi vil læne os ind i stilhedens ro, retreatrytmens faste puls og den smukke natur, der til sammen giver optimale forudsætninger for den meditative, kropslige og eksistentielle fordybelsesproces.

Dette retreat kan godkendes som et af de fire obligatoriske retreats på MBSR-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

 

Dagsprogram

07:00-08:30: Morgenpraksis 

08:30-10:00: Morgenmad og egen tid

10:00-12:30: Meditative anvisninger og praksis

12:30-15:30: Frokost samt egen tid

15:30-16:30: Praksisperiode

16:30-17:00: Tepause 

17:00-18:00: Dharma talk og praksis

18:00-19:30: Aftensmad og egen tid

19:30-21:00 Aftensession

Om underviserne

Gull-Maja la Cour, Center for Meditation

Gull-Maja la Cour

Psykolog, certificeret yogalærer og uddannet underviser i mindfulness og meditation.
Hun har specialiseret sig i sammenhængen mellem indre og ydre bæredygtighed og arbejder med, hvorledes meditative teknikker og indre eksistentiel omstilling kan medvirke til at skabe en bæredygtig fremtid, hvor både vores fysiske og psykiske livsgrundlag er i balance. Gull-Maja har haft en daglig meditationspraksis i mere end 10 år og tager hvert år i længerevarende retreats. Hun er gæsteunderviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Jacob Piet, Center for Meditation, Center for Mindfulness

Jacob Piet

Psykolog, ph.d. i mindfulness og certificeret til at varetage undervisning og uddannelse i Mindfulness baseret stress reduktion (MBSR) gennem omfattende træning og supervision af Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli. Han er uddannet i mindfulnessbaseret kognitiv terapi (MBKT) hos blandt andre Mark Williams. Piet har været ansat ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, siden 2013. Han har haft en daglig meditationspraksis i mere end 20 år og tager hvert år i længerevarende retreats. Piet er fast underviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Tid og sted

Stilhedsretreatet afholdes på Øster Løkke beliggende på toppen af klitterne og med udsigt til Vesterhavet. Adressen er Løkkevej 40, Trans, 7620 Lemvig.
Retreatet begynder tirsdag d. 8. august kl. 19 og afsluttes søndag d. 13. august kl. 12. Efterfølgende er der frokost. På ankomstdagen er du velkommen fra kl. 17, så der er god tid til at finde dit værelse og lande.

 

Praktisk

Du bedes medbringe sengetøj, håndklæde samt tæppe, pude, underlag og tøj der egner sig til yoga og meditation. Det er også muligt at låne underlag og tæppe på Øster Løkke.
Medbring desuden udendørs tøj og sko der passer vejret og eventuelt badetøj. Det er også muligt at leje sengetøj på Øster Løkke til 75 kr. pr. sæt og håndklæder til 25 kr. pr. sæt.

 

Pris

Undervisning: 3500,- kr.

Kost og logi (dobbeltværelse): 3500,- kr.

Kost og logi (enkeltværelse m. bad og toilet på gangen): 4700,- kr.

Kost og logi (enkeltværelse m. eget bad og toilet): 5700,- kr.

Forplejning inkluderer kaffe/ the, frugt, morgenmad, frokost og aftensmad. Kosten er vegetarisk og så vidt muligt økologisk.

Vi har prioriteret at reservere nogle pladser til mennesker med begrænsede økonomiske midler, hvor man kun betaler for kost og logi samt det man har råd til for undervisningen. Hvis dette er relevant så skriv til os.

 

Tilmelding

Det er åbent for alle der ønsker at fordybe deres meditationspraksis. Tilmeldingen foregår løbende efter først-til-mølle-princippet.

Hvis du ikke har mødt underviserne før, beder vi dig vedhæfte et par linjer om dig selv, din erfaring med mindfulness og meditation samt din motivation for at deltage. Herefter modtager du en faktura med betalingsoplysninger. Din plads er sikret, når vi har modtaget din indbetaling.

Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående blanket eller ved at sende en mail med til jacobpiet@cfm.dk Her bedes du oplyse navn, adresse og evt. CVR nr. samt hvilken type værelse du ønsker.

*Retreatet er overtegnet. Det er muligt at komme på venteliste.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et emne.
Indtast venligst en besked

Fortrydelsesret og afmelding
Du har 14 dages fortrydelsesret fra den dato du har modtaget mailen med besked om optagelse på retreatet. Hvis du vælger at fortryde dit køb, skal du meddele dette til os på mail: jacobpiet@cfm.dk
Ved afmelding senest otte uger før retreatstart, betales et administrationsgebyr på 600,- kroner.
Ved afmelding senere end otte uger hæfter man for hele kursusbeløbet. Du har dog mulighed for at sælge din plads til eventuelt interesserede på ventelisten. Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Stemningsbilleder fra Øster Løkke

Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
Stilhedsretreat, Jacob Piet & Gull-Maja la Cour, Center for Mindfulness
IMG_9397
IMG_0473
nadine-shaabana-0h0GMmLdxo0-unsplash
IMG_9396
Øster Løkke3
32116253_2144085019160851_1696828943132262400_n
Øster Løkke4
IMG_9398
previous arrow
next arrow
IMG_9397
IMG_0473
nadine-shaabana-0h0GMmLdxo0-unsplash
IMG_9396
Øster Løkke3
32116253_2144085019160851_1696828943132262400_n
Øster Løkke4
IMG_9398
previous arrow
next arrow